SLG CeljeSLG Celje

Aktualno


CE dur – Celju Dajemo Urbani Ritem: KONCERT KELLY GREEN / JEAN JOHN TRIO (23. 11.)

Kelly Green / Jean John Trio, ki ga vodi Žan Tetičkovič (umetniško ime Jean John), v New Yorku živeči jazz bobnar in skladatelj, se bo 23. novembra ob 20.00 na Velikem odru premierno predstavil z izjemno pianistko in vokalistko ter eno izmed najsvetlejših mladih zvezd jazz-a, Kelly Green. Zasedba Kelly Green / Jean John Trio, ki jo sestavlja še basist Luca Soul, je ena izmed najaktivnejših v New Yorku in jo je možno slišati vsaj trikrat tedensko na različnih prizoriščih, izdala pa je tudi že več, na radijskih lestvicah visoko kotiranih albumov. 

Več o zasedbi: Kelly Green (klavir/glas), Jean John (bobni) in Luca Soul (bas) izvajajo avtorsko glasbo ter izvirne aranžmaje jazzovskih standardov, razvoj katerih je produkt številnih koncertov in ur skupnega igranja. Kelly Green Trio je izvedel več nastopov v San Franciscu, gostoval na vzhodni obali ZDA in Evrope, napolnil Birdland Theatre, razprodal Mezzrow Jazz Club, gostil teden v Dizzy's, nastopal in poučeval mojstrske tečaje na York College in na univerzi Columbia ter nastopil v Kennedyjevem centru za uprizoritvene umetnosti v okviru DC Jazz Festivala ob stoletnici Nata Kinga Cola in še veliko več. Izdali so svoj debitantski album kot skupina, Kelly Green Trio »Volume One« (5. december 2018), ki je bil uvrščen med 10 najboljših seznamov All About Jazz, Jazziz in NYC Jazz Record, trenutno pa se predvaja na radijskih postajah po svetu, vključno z WUCF, XM Radio, WBGO in mnogimi drugimi. Njihov najnovejši album Seems je bil posnet 9. marca 2023 v Bunker Studios in je bil izdan 29. marca 2024 pri Green Soul Studios in La Reserve Records.

Rezervacija in prodaja vstopnic poteka pri gledališki blagajni vsak delavnik od 9. do 12., ob sredah tudi od 15. do 18. ure, ter uro pred začetkom predstave. Vstopnice lahko kupite tudi preko spletne prodaje.