SLG CeljeSLG Celje

Eva Stražar

vloge
galerija
življenjepis
vloge
galerija
življenjepis
Eva Stražar

Članica igralskega ansambla SLG Celje od 1. 7. 2021.

VLOGE

Sezona 2023/24

• Tončka Kolenc, Marta, Mojca Bregar v DRUGI PRETEKLOSTI Vinka Möderndorferja, režiser Luka Marcen. Premiera 6. oktobra 2023.

Sezona 2022/23

• Akulina, Pjotrova hči iz prvega zakona v OBLASTI TEME Leva Nikolajeviča Tolstoja, režiserka Maša Pelko. Predpremiera 9. decembra 2022, premiera 13. januarja 2023.

• Lady Marian v ROBINU HOODU Slobodana Obradovića, režiser Samo M. Strelec. Premiera 17. septembra 2022.

Sezona 2021/22

• Vnukinja, Minnie v IN PODGANA SE JE SMEJALA Nave Semel, režiser Yonatan Esterkin, premiera 3. septembra 2021.

  • Eva Stražar

  • Eva Stražar

Rojena je bila leta 1995 v Kopru. Po osnovni šoli je nadaljevala izobraževanje na dramsko-gledališki gimnaziji v Novi Gorici. Ob šoli je bila tudi aktivna članica Šentjakobskega gledališča v Ljubljani. Po maturi se je vpisala na AGRFT, kjer je študirala dramsko igro pod mentorstvom Borisa Ostana. Že v času študija je sodelovala v več profesionalnih projektih. S predstavama Idomenej in Se mi vsaj ni treba poljubljati je diplomirala v študijskem letu 2018/19. Po diplomi se je vpisala na magisterij iz dramske igre. Med drugim sodeluje z SNG Drama Ljubljana, Mestnim gledališčem ljubljanskim, Dramo SNG Maribor in Lutkovnim gledališčem Maribor. Ponosna je na vlogo Mary Warren v Lovu na čarovnice Arthurja Millerja v režiji Janusza Kice in magistrski avtorski projekt o slovenski mitologiji Žetev in kletev, ki ga je zasnovala skupaj s sošolcem Urbanom Kuntaričem. S predstavo še zmeraj gostujeta po Sloveniji. Rada poje, piše, kuha, govori in skrbi za svoje številne rastline.