SLG CeljeSLG Celje

Aktualno


CE DUR - KONCERT OB MATERINSKEM DNEVU: SEVERA GJURIN Z ZASEDBO (25. 3.)

Severa Gjurin - glas, kitara

Žiga Golob - kontrabas

Dejan Lapanja - kitare

Uroš Rakovec - kitare

Blaž Celarec - bobni in tolkala

Severa Gjurin velja za pevko mehkega glasu, ki s svojo barvo in maniro predvsem umiri. Ustvari ozračje, da gre človek lahko vase, se tam izgubi in najde. Glasbeno je venomer odeta v akustični, nekoliko analogni zvok, katerega baza je glas. Njena glasba nas navdihuje že slabi dve desetletji, kakor so skoraj zimzelene tudi uspešnice, od vedrih Kadar sva sama, Kjer je toplo, Čakam, do prefinjene lirične Kakor da se nič ni zgodilo ali melanholične pripovedi Ali je še kaj prostora tam na jugu. 

Na tokratnem koncertu se bo z zasedbo vrhunskih glasbenikov predstavila z novimi pesmimi, tudi s čisto svežim, še ne izdanim materialom. Severa je likovnica in glasbenica. Poznana je predvsem kot odlična pevka, interpretka, zadnja leta pa se udejanja tudi kot avtorica svojih pesmi. Zadnja dva njena singla Sonce in Kamin sta se že zasidrala v kolektivno zavest Slovencev. Sicer pa je avtor večine Severinih pesmi brat Gal Gjurin, tako glasbe in besedil, z njim sodeluje tako studijsko kot koncertno od svojih rosnih začetkov do danes. K nam v Slovensko ljudsko gledališče Celje zdaj prihaja z zasedbo izjemnih glasbenikov. Sprehajajo se predvsem med jazzom in popom in se kljub dinamičnemu odrskemu zvoku nikdar ne oddaljijo od mirnejšega pristopa: Zvok se ukroti, hkrati pa se mu pusti, da je strasten, drzen in močan. Na odru bomo gostili subtilnega Blaža Celarca na tolkalih in bobnih, Dejana Lapanjo in Uroša Rakovca na kitarah, ki drug drugega čudovito dopolnjujeta ter pronicljivega liričnega kontrabasista Žigo Goloba. Za vsakim je zavidljiva in bogata glasbena zgodba, nastopajo doma in v tujini in so del uspešnih zasedb in projektov, ki so v našem prostoru pustili neizbrisne pečate v etno, jazz in popularnih vodah. 

Vabljeni na večer kakovostne avtorske glasbe, svobodnega prepletanja melodij, muzike in besedil, ki ponudijo kontemplacijo, te popeljejo na drugo stran in morda včasih še bližje k sebi.  

25. marca ob 20.00 na Velikem odru

VSTOPNICE