SLG CeljeSLG Celje

VEČEROVA NAGRADA MAŠI GROŠELJ

V sodelovanju s časopisno hišo Večer bomo že trinajstič zapored podelili nagrado za igralske dosežke članu igralskega ansambla. Strokovna žirija v sestavi Petra Vidali, Nina Šorak in Saša Pavček (predsednica) je soglasno odločila, da Večerovo nagrado za igralske dosežke v sezoni 2021/22 prejme Maša Grošelj za vlogo Ž v uprizoritvi Klinc Mika Bartletta v režiji Petra Petkovška in za vlogo Sofie v uprizoritvi Dolg Alexandre Wood v režiji Juša Zidarja. 

Iz obrazložitve:
Obe vlogi je odigrala naravno, zanesljivo, natančno in z občutkom za soigro. Zlasti v uprizoritvi Dolg nas je očarala simbioza Maše Grošelj in prav tako odlične Lučke Počkaj. 
Obe nagrajeni vlogi Maše Grošelj ostajata v spominu, saj sta močni in ranljivi, polnokrvni, predvsem pa iskreni. Mašina lika sta različna, pa vendar imata skupno jedro. To je žareča ženska energija, ki s prodorno sporočilnostjo in z množico občutij nagovarja občinstvo. 
Igralka na odru živi v vseh odtenkih ženske duše, izžareva jo s polnostjo čutov, čustev, misli in intuicije. 
Odrska prezenca Maše Grošelj priča, da mlada igralka s svojim talentom in disciplino raste v močno, karakterno in tenkočutno umetnico, ki pri svojem delu išče čistost. Občinstvo zato lahko občuti njeno predanost poklicu in osebno dostojanstvo.