SLG CeljeSLG Celje

NAGRADA ZA NAJBOLJŠO VLOGO NA ITALIJANSKEM FILMSKEM FESTIVALU BRANKU ZAVRŠANU

Foto Uroš Hočevar

Na 12. mednarodnem festivalu kratkega filma Roma film corto je Branko Završan prejel nagrado zlati kolosej za najboljšo vlogo, s katero se je proslavil v italijansko-hrvaški koprodukciji Il confine è un bosco (Meja je v gozdu) v režiji Giorgia Milocca. Žirijo je prepričal z vlogo Ivana, v nekdanji Jugoslaviji rojenega 60-letnega delavca, ki se mora pomiriti s svojim občutkom krivde.
"Ivan z ženo živi v majhnem mestu Torviscosa v Furlaniji v Italiji. Nekega dne se odloči, da se odpravi na pot, ki ga bo popeljala v kraje otroštva, zato, da se končno spravi z občutkom krivde, ki ga nosi v sebi že od malih nog," je vsebino filma v sporočilu o nagradi povzel Završan.
Festivalska ekipa se je na Facebooku ob naznanitvi nagrade za Branka Završana, ki jo je prejel kot "izjemni protagonist", zahvalila tudi žiriji, ki ji je predsedoval priznani italijanski igralec Leo Gullotta.
Film Il confine è un bosco v gledalcu vzbuja upanje, saj se Ivan spoprime s svojo preteklostjo, da lahko znova postane tako srečen kot tedaj, ko je bil otrok, so zapisali na spletni strani festivala Roma film corto.

Dragi Branko, iskrene čestitke!