SLG CeljeSLG Celje

SATIR ZA REŽIJO LUKI MARTINU ŠKOFU NA SKUP '09

Na 6. Slovenskem festivalu komornih uprizoritev SKUP '09 je Luka Martin Škof prejel satira za režijo predstave Milana Jesiha Triko v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje.

Luka Martin Škof, obetajoč predstavnik mlade generacije slovenskih režiserjev, je igro Milana Jesiha Triko razumel kot izziv današnjemu času, čeprav je igra podnaslovljena kot burka.
Z igralskim ansamblom celjskega gledališča je uspel uprizoriti raznotere vsebinske, humorne in pesniške dimenzije te igre. Razplastil jo je v njenih izraznostih, parafraziranju in duhovitih medčloveških odnosih.

Režiser je s svojim izvirnim in sodobnim pristopom razumevanja/branja dramskega besedila dokazal, da je Jesihova igra še vedno aktualna, prepoznavna in za ugledališčenje vselej znova izvrstna dramska poezija, ki opredeljuje naše bivanje.

Strokovna žirija Janez Bermež, gledališki igralec in dobitnik Borštnikovega prstana – predsednik žirije, Mojca Kreft, dramaturginja in teatrologinja, in Branka Bezeljak, režiserka in gledališka pedagoginja.