SLG CeljeSLG Celje

Abonmajček 2023/24

Ljubi otroci in starši!

V prihajajoči sezoni smo za vas pripravili kar dva ABONMAJČKA za male in velike ljubitelje gledališča.

ABONMAJČEK 3+ je namenjen našim najmlajšim obiskovalcem od tretjega leta, ABONMAJČEK 6+ pa otrokom od šestega leta.

V obeh si boste lahko ogledali tri izvrstne uprizoritve različnih slovenskih gledališč. ABONMAJČEK bo na sporedu ob sobotah dopoldne ob 10. uri in popoldne ob 17. uri.

3 vrhunske predstave za samo 15 evrov

ABONMAJČEK 3+

Moment

Po predlogi Svetlane Makarovič 

ČUK NA PALICI

lutkovni kabaret 

 

režiserka Nika Bezeljak

avtorica likovne podobe Nina Šulin

premiera 10. oktobra 2015

45 minut

 

Otroški kabaret Čuk na palici predstavlja oživljene protagoniste v lutkovni podobi in uprizarja zbirko uglasbenih pesmi ene najbolj priljubljenih slovenskih avtoric za otroke. V družbi navihanih, prevzetnih, požrešnih, razvajenih, lažnivih, kratkovidnih in zaljubljenih živali spoznamo življenjske zagate in rešitve. Otroci v predstavi spoznajo različna glasbila: violino, kitaro, ukulele, bas, klarinet, bobne, ksilofon, dežno palico, lončeni bas, činele, glinene ptičke in dromljo.

Zbirka uglasbenih pesmi ene najbolj priljubljenih slovenskih avtoric za otroke.


SNG Drama Ljubljana

Maja Končar

ZRCALCE, ZRCALCE, POŽRLA TE BOM

zmešnjavna pravljica

krstna uprizoritev

 

režiser Luka Marcen

premiera 10. decembra 2021

45 minut

 

Kaj se zgodi, če se babica in dedek, izkušena bralca pravljic, nekega jutra zbudita in ugotovita, da nista več v svojem stanovanju? Kaj se zgodi, če babica in dedek, prava poznavalca pravljic, ugotovita, da sta brez knjig pobrkljala vse zgodbe in pravljice? Zamešala sta pravljična števila in prave barve, pravljične like in pravljične dežele. Kaj se zgodi, če babica in dedek, pravcata pravljičarja, ugotovita, da sta se sama znašla v pravljici? 

Zgodi se napeto in dinamično potovanje skozi labirint pravljičnih ugank in vprašanj, nalog in preizkušenj. Skozi ta blodnjak pa niti najboljša zgodbarja ne moreta čisto sama. Kdo jima lahko pomaga?

Napeto in dinamično potovanje skozi labirint pravljičnih ugank in vprašanj.


Drama SNG Maribor

Andrej Predin

MICA PRI BABICI

 

ponorela piratska pustolovščina za neustrašneže

krstna uprizoritev

 

režiser in avtor priredbe besedila Miha Golob

premiera 9. novembra 2019

55 minut

 

Mica in Ludvik v gledališki adaptaciji Piratov iz dežele Merikaka s ponorelim kompasom odplujeta na razburkano morje. Tam prekrižata pot kapitanu Cvenku in njegovi piratski ladji, ki je začuda ne poganja veter, ne pluje na bencin, paro ali elektriko. Kaj, pri smrčeči morski pošasti, žene Cvenkovo ladjo po širnih morjih, lahko na lastni koži preizkusijo mladi gledalci, saj jih kapitan vabi na čisto pravo piratsko preizkušnjo. Kako bosta Mica in Ludvik krmarila po deželi Merikaka, kjer je veliko nevarnih stvari, zavitih v lepo in slastno embalažo, bodo v nabriti, zaviti in duhoviti pustolovščini spoznali vsi neustrašni pomorščaki od blizu in daleč.

Nabrita, zavita in duhovita pustolovščina.


ABONMAJČEK 6+

Slovensko mladinsko gledališče in zavod Divja misel – Vodnikova domačija Šiška

Po zgodbah Petra Svetine

RAZCUFANE ZGODBE

krstna uprizoritev

 

režiserka Maruša Kink

premiera 26. marca 2022

60 minut

 

V mesto, naravnost med nas, prihaja karavana. Ne vemo, od kod prihaja in kam gre. Vemo pa, da prav tako skrbno, kot druge karavane tovorijo najdragocenejše blago – žafran, sol, čaj ali čokolado –, išče in tovori zgodbe. In na svoji poti najde take za vse priložnosti in potrebe: zgodbo za dober začetek, zgodbo, ki te pogreje, zgodbo, ki te potolaži, razburljivo zgodbo, zgodbo, ki izpolnjuje želje, strašljivo zgodbo, zgodbo, ki išče in na koncu najde srečen in pravičen konec. Štirje pripovedovalci in trije živahni glasbeniki vsepovsod stikajo za zgodbami in v pripovedi vpletajo zvoke, slike, predmete, občinstvo; da se znajde v zgodbi, je njim in nam na voljo ves svet.

Zgodbe za vse priložnosti, potrebe in razpoloženja.


SNG Nova Gorica

Lyman Frank Baum

ČAROVNIK IZ OZA

pravljični muzikal

 

avtor priredbe besedila in režiser Miha Golob

premiera 12. septembra 2014

80 minut

 

Sirota Doroteja živi s teto in stricem v puščobni in dolgočasni deželi Kansas. Ujame jo tornado, ki jo odnese v čudovito deželo Oz, sanjsko deželo, polno čudežev in raznolikih ljudi. Kljub očarljivosti omamne dežele čuti domotožje in se želi vrniti domov. A vrnitev ni tako preprosta. Najprej mora prepešačiti pol dežele do glavnega in najmogočnejšega čarovnika Oza, edinega, ki ji lahko pomaga. Na poti sreča še Strašilo, ki nima možganov, in ga povabi zraven. Nato se jima pridružita še Pločevinasti človek brez srca ter Lev brez poguma. Vsi trije gredo z junakinjo po tisto, kar jim manjka, da bi našli srečo in zadovoljstvo.

Eno najpopularnejših zgodb ameriške kulture je zgodba o iskanju sebe in lepšega življenja, je fantastična pripoved o odraščanju in pogumu.

Fantastična pripoved o odraščanju in pogumu.


Lutkovno gledališče Ljubljana

Simona Semenič

SKRIVNO DRUŠTVO KRVZ

pustolovska detektivka

krstna uprizoritev

 

avtorica dramatizacije Simona Semenič

režiser Mare Bulc

premiera 22. februarja 2022

105 minut

 

Nekega večera, ko se Črt odpravlja spat, zagleda skrivnostno senco, zdi se mu, da vidi zmaja. Ne moti se. Istega večera dvojčka Kaj in Iza najdeta skrivnostni zemljevid in pokažeta ga Vidu, Črtovemu najboljšemu prijatelju. In kot bi trenil, se štirje enajstletniki znajdejo sredi napete pustolovščine.

Detektivsko odkrivanje skrivnosti zemljevida glavne junake popelje v svet zmajev in skrivnostne rastline, ki zmajem omogoča dolgotrajno življenje. Spopasti se morajo z zapletenimi ugankami in različnimi nepridipravi, ki klopčič zgodbe še bolj zapletajo.

Napeta zgodba sočutja, prijateljstva, iskrenosti, poguma in medgeneracijskega sodelovanja.