SLG CeljeSLG Celje

Aktualno


32. DNEVI KOMEDIJE: 10. DO 25. 2.

32. Dnevi komedije bodo potekali med 10. in 25. februarjem 2024. Ob osmih tekmovalnih predstavah, ki jih je izbrala selektorica Kaja Novosel, bo letos festivalu prvič dodan še izjemno bogat spremljevalni program s predstavami iz Slovenije in tujine, okroglimi mizami, delavnicami in koncertom. Celoten program si lahko ogledate tukaj. 

V žiriji 32. Dnevov komedije so gledališka in radijska režiserka Živa Bizovičar, dramaturginja, režiserka, igralka in publicistka Ajda Rooss ter dramski igralec in gledališki lektor, včasih tudi šepetalec, Simon Šerbinek. Podelili bodo nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta. Tudi gledalci in gledalke bodo tako kot vsako leto izbirali komedijantko ali komedijanta večera ter glasovali za najboljšo komedijo festivala.

Strokovna žirija v sestavi Tatjana Doma (predsednica), Živa Čebulj in Barbara Medvešček je izmed 15 dramskih besedil, ki so prispela na natečaj za žlahtno komedijsko pero 2024, izločila 1 besedilo zaradi nespoštovanja formalnih pogojev natečaja. Izmed preostalih 14 komedij se je žirija soglasno odločila, da nagrado žlahtno komedijsko pero 2024 prejme Nina Majer Ivanetič za komedijo Komu gori. V sodelovanju z Mestno občino Celje kot pokroviteljico ima gledališče odprt javni anonimni natečaj za izvirno slovensko komedijo z nagrado žlahtno komedijsko pero 2026. Avtorji morajo svoje komedije poslati do 30. septembra 2025.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in medijskim pokroviteljem za pomoč pri izvedbi festivala.