SLG CeljeSLG Celje

LUČKA POČKAJ – BRONASTI CELJSKI GRB

MESTNI SVET MESTNE OBČINE CELJE PODELJUJE BRONASTI CELJSKI GRB
gospe LUČKI POČKAJ
za vrhunske igralske kreacije na odru Slovenskega ljudskega gledališča Celje.

Lučka Počkaj je vrhunska dramska igralka, ki v Slovenskem ljudske gledališču ustvarja od sezone 2004/2005. S svojim prihodom v gledališko hišo je obogatila  repertoar, saj je sposobna odigrati najzahtevnejše in žanrsko zelo raznolike vloge, kar je v preteklih sezonah tudi dokazala in prejela priznanje Združenja dramskih umetnikov Slovenije za igralske dosežke v letu 2005.

Lučka Počkaj je eden izmed temeljev ansambla Slovenskega ljudskega gledališča Celje, je vrhunska slovenska dramska igralka, ki ustvarja presežke v različnih vlogah. Iz sezone v sezono se izkazuje kot interpretka zahtevnih umetniških stvaritev in žanje priznanja tako publike kot uradne kritike.
Poglobljeno in natančno se loti vsakega študija, je neprecenljiva sodelavka in svetel zgled mlajšim kolegom. Je igralka, ki ničesar ne prepušča naključju. Suvereno in čarobno oživlja zapletene ženske like, na odru materializira njihov globok notranji svet, sposobna je impresivnih igralskih transformacij, da z Lučko Počkaj pred gledalci stoji vedno nova oseba. Je krhka in nežna, mladostna in vihrava, temačna in strašljiva, zapeljiva in nedostopna, močna in nepremagljiva, je kot privid, ki se z vsako novo vlogo spreminja v popolnoma novo osebo. Zapeljuje nas in nas očara, da ji z veseljem sledimo po poteh odrskega labirinta, nas vedno znova preseneti, očara in začara.

Lučka Počkaj je igralka, ki dela gledališki oder čaroben in bogat. S pomembnimi, med seboj različnimi vlogami je pokazala, da se lahko spopade z vsakim še tako zahtevnim projektom in z različnimi režijskimi koncepti. Na celjskem odru je ustvarila več kot petnajst kompleksnih ženskih likov med katerimi velja posebej izpostaviti naslednje: Gospa Robinson v Diplomirancu, Charlotte v Jesenski sonati in Linda Loman v drami Smrt trgovskega potnika.

Lučka Počkaj je neprecenljiva sodelavka in svetal zgled mlajšim kolegom. S svojimi umetniškimi kreacijami daje globok pečat mestu Celju, kjer požrtvovalno ustvarja, ter  zapisuje Slovensko ljudsko gledališče Celje med najpomembnejša slovenska gledališča.