IZBIRNE PREDSTAVE ZA ABONENTE DO KONCA LETA 2018

Četrtek, 22. novembra, ob 19.30

PG Kranj

David Ives

VENERA V KRZNU

Režiser Primož Ekart

 

Venera v krznu je ena izmed najslavnejših novel avstrijskega pisatelja Leopolda von Sacher-Masocha. Avtor v delu opisuje razmerje med dominantno žensko in šibkim, ponižanim in podrejenim moškim, kar je bilo za tiste čase nekonvencionalna in šokantna podoba moško-ženskega razmerja. Ženska je bila diametralno nasprotje takratni družbeno in seksualno zatrti ženski, ki je bila moškemu podrejena in ki sta ji bili namenjeni le vlogi matere in/ali žene.

 

JESENSKI GLEDALIŠKI TROJČEK

Izbirna predstava za abonente in izven

 

 
 
 
Petek, 23. novembra 2018, ob 19.30
HNK Varaždin

Stanislaw Ignacy Witkiewitz

NOREC IN REDOVNICA

Režiser Jasmin Novljaković

Na odru smo priča krstni uprizoritvi teksta evropske oziroma poljske moderne v izvedbi HNK Varaždin NOREC IN REDOVNICA, ki ga je spisal vsestranski ustvarjalec Witkiewitz. V predstavi je avtor s pomočjo lika, norega pesnika, obračunal z družbo in njeno lažno moralo tako, da je postavil pod vprašaj norost in normalnost. Saj »vsak umetniški impulz zmeraj nastane na robu norosti …«

 

Izbirna predstava za abonente in izven

 

 

 

 

Nedelja, 16. decembra, ob 19.30

AP Teater Novo mesto in Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport

Boštjan Videmšek

EMIL ZATOPEK: LAU(F)STORY  

Režiser Matjaž Pograjc

 

Emil Zatopek je najboljši vzdržljivostni tekač vseh časov – o tem ni debate. In je verjetno nikoli ne bo. Njegovo moč, voljo, talent in večno otroško, o posledicah redko ali nikoli razmišljujočo osebnost so – tako gre to v totalitarnih režimih – v partiji uporabili, zlorabili in po uporabi odvrgli. Ker se je zavzemal za »socializem s človeškim obrazom«. Ker se je s svojim telesom postavil po robu sovjetski okupaciji Češkoslovaške pred točno petdesetimi leti. Ker ni želel ovajati sotekmovalcev, prijateljev in znancev.

 

JESENSKI GLEDALIŠKI TROJČEK

Izbirna predstava za abonente in izven

 

 


SLG CeljeSLG Celje

  • kk-spletna_stran-vstoopna.png
  • Spletna_stran_repertoar.png