SLG CeljeSLG Celje

Aktualno


ZAMENJAVA ABONMAJSKE PREDSTAVE SCAPINOVE ZVIJAČE

Spoštovane abonentke in abonenti,

obveščamo vas, da moramo zaradi terminske zadrege, ki je nastala ob epidemioloških razmerah, nadomestiti zadnjo abonmajsko predstavo letošnje sezone Scapinove zvijače francoskega komediografa Molièra.

Nadomestna predstava bo veseloigra z Vipavskega jerebika, štrudelj, ples pa še kaj večkrat nagrajene slovenske dramatičarke Simone Semenič v režiji Jureta Novaka in koprodukcijski izvedbi SNG Nova Gorica in Slovenskega mladinskega gledališča.

Igrajo Marjuta Slamič, Patrizia Jurinčič Finžgar, Helena Peršuh, Damjana Černe, Ana Facchini, Draga Potočnjak, Nataša Keser, k. g., Iztok Mlakar, Andrej Zalesjak, Blaž Šef, Matej Recer, Primož Bezjak, Željko Hrs in Blaž Valič.

Petnajsti avgust 1963, vas v Vipavski dolini. Vaščani pripravljajo dva dogodka na isti dan, ob isti uri – mašo za veliki šmaren z gospodom škofom in proslavo za dan graničarjev JNA s tovarišem sekretarjem izvršnega komiteja centralnega komiteja. Odločitve, ki jih morajo sprejeti, so težke. Bodo zveste ovčice ali poslušni tovariši? Na prvi pogled je jerebika, štrudelj, ples pa še kaj igra o nekem zgodovinskem času in temeljni slovenski ideološki razklanosti. A bolj ko se zadeva razpleta, bolj postaja portret sodobne slovenske družbe, v kateri ideološko prepričanje zlahka zamenja pragmatična korist. Gre za besedilno bravuro, ki se po eni strani igra z žanrom komedije, tako da preizprašuje meje komičnega, po drugi pa z meščansko predpostavko gledališča, ki je provokacijo pripravljeno sprejeti, a le do določene mere.

Predstava bo na sporedu predvidoma v začetku junija, o čemer vas bomo s posebnim sporočilom še dodatno obvestili.

Zahvaljujemo se za vso vašo podporo in razumevanje.

Vaše Gledališče Celje