TA VESELI DAN KULTURE, 3. decembra 2017

3. decembra 2017 ob 19.30 na dan odprtih vrat slovenske kulture bo v SLG Celje prijateljsko gostovanje Gledališča Virovitica z uprizoritvijo drame Davida Paqueta 2:14 h.

 

2:14 h je drama Kanadčana Davida Paqueta, namenjena najstnikom, njihovim staršem in učiteljem. Govori o štirih nezainteresiranih najstnikih in njihovem profesorju, ki se muči, da bi svojim učencem razložil osnovne življenjske nauke. Vsi liki so povezujejo, njihove usode se naključno prepletajo, vsi iščejo spremembe, samega sebe in svojo vlogo v družbi in svetu. Vsak izmed njih na to pot usode krene na različen način, bodisi s prehranjevanjem s črvi, s fantomsko boleznijo, z odpiranjem vrat tisočim osebam ali s kritičnim mišljenjem o realnosti zaradi peščene lazanje. Prav v teh nadrealnih stanjih likov pa se najbolje kažejo dvojnost, protislovja in ekstremi, koncept angela in hudiča na ramenih vsakega izmed njih, ki ju upravlja neviden lutkar, ki ima v rokah vse vrvi. Njihova pot je včasih smešna, mnogokrat resna, vendar vedno presenetljiva. Na koncu se koščki sestavljanke sestavijo in raztreščijo obenem. Ura razodetja takrat kaže 2:14.  

 

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete pri blagajni SLG Celje ob predhodni najavi in rezervaciji vstopnic po telefonu (03 4264 208) ali spletni pošti blagajna@slg-ce.si


SLG CeljeSLG Celje

  • kk-spletna_stran-vstoopna.png
  • Spletna_stran_repertoar.png