Drama HASANAGINICA 19. 4. ob 19.30

Drama v e-molu za igralko in klavir temelji na osamanski baladi iz 17. stoletja o Hasanu agi in njegovi ženi brez imena. Njuna ljubezen lahko preživi skrita, prilagojena družbenim pravilom, vendar Hasan ženo izključi iz družine zaradi sramote, ki jo je povzročila kršitev prav teh pravil. Sodobna uprizoritev pripoveduje o svetu, kjer sta obstajala ona in on. Ljubimca, prijatelja. Neankrat se izgubita. Sebe, drug drugega, skupni jezik, vse, kot se to dostikrat zgodi. Ona govori z besedami, on spregovori z glasbo, za klavirjem. Kako poiskati izgubljeno pot drug do drugega in skupni jezik, ki je nekoč že obstajal? Ali lahko navkljub družbi povesta skupno zgodbo? Ali sploh poiščeta drug drugega?

 

Hasanaginica po motivih Milana Ogrizovića v izvedbi Umetniške organizacije Gllugl iz Varaždina na Malem odru SLG Celje v sredo, 19. aprila, ob 19.30.

 

Za samo 20 EUR si lahko v okviru Poletnega gledališkega trojčka predstavo ogledate skupaj s Helverjevo nočjo Ingmarja Villqista v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj 27. maja ob 19.30 in Staromodno komedijo Alekseja Nikolajeviča Arbuzova v izvedbi Drame SNG Maribor 6. junija ob 19.30.

 

Izbirna predstava za abonente SLG Celje. Abonenti morajo najkasneje 2 dni pred ogledom predstave rezervirati in prevzeti vstopnice pri blagajni SLG Celje. 


SLG CeljeSLG Celje

  • kk-spletna_stran-vstoopna.png
  • Spletna_stran_repertoar.png