SLG CeljeSLG Celje

Branko Završan in ansambel

Bodi gledališče!

Režiserka Ivana Djilas

Zadnja generalka za premiero proslave zamujenega jubileja ob slavnostni sedemdesetletnici našega gledališča lani ... z gosti
Krstna uprizoritev

vsebina
zasedba
gledališki list
kritike
vsebina
zasedba
gledališki list
kritike

Veliko razlogov imamo, da s ponosom in veseljem obeležimo sedemdeset let našega delovanja in ustvarjanja. Po naših odrskih deskah so se sprehodila številna znana igralska imena, kar nekaj izmed njih si jih je s ponosom nadelo Borštnikov prstan, v našem gledališču so ustvarjali številni priznani gledališki ustvarjalci, vsa ta leta imamo radi svojo publiko in publika ima rada naše gledališče, kmalu bo trideset let, odkar je naše gledališče dom komedije, že vrsto let tudi domovanje žlahtnega komedijskega peresa. Svoj sedemdeseti rojstni dan praznujemo v negotovih časih in zato še bolj prepričani, da bo gledališče preživelo tudi to krizo, kot je že mnoge prej.
Težko je kljubovati času, v katerem živimo. Izzivi so nepričakovani in enačbe, ki jih rešujemo, imajo preveč neznank. Na srečo pa smo umetniki mojstri samorefleksije, samoironije in preživetja, naš ansambel ima igralce, ki so odlični vokalisti in gibalci, in glasba je vedno najkrajša, najbolj razumljiva pot med publiko in odrom. Zato smo se odločili, da svoj častitljivi jubilej obeležimo z glasbeno-gledališko predstavo, ki bo skozi songe spregovorila o temah, ki so relevantne za usodo gledališča, in ošvrknila tudi naš vsakdan.
Uporabili bomo znane slovenske in svetovne komade, Branko Završan pa bo napisal nova parodična besedila, ki nas bodo nasmejala, kdaj pa kdaj pa tudi kritično zbodla. Petnajst duhovitih in parodičnih songov se bo poklonilo celjskemu gledališču, igralcem in vsem zaposlenim, gledališkim žanrom nasploh in komediji posebej, publiki, se spraševalo o kvaliteti umetniškega ustvarjanja in o okolju, kjer ustvarjamo. K sodelovanju bomo povabili uveljavljene glasbenike: kontrabasista Žigo Goloba, tolkalca Blaža Celarca in kitarista Uroša Rakovca. 
Postavitev na odru bo času primerna, veliko kablov, glasbenih inštrumentov, ozvočenje, pa kakšen rekvizit in luči. Skratka, vse, kar se da na različne načine sestaviti in razstaviti in razkužiti in kar omogoča posamezne igralske nastope in interpretacije.
Glasbeno-gledališka predstava bo poklon gledališču, gledališkim ustvarjalcem in publiki, temeljila bo na kvalitetnih besedilih, dobri glasbi in humorju ter bo v ospredje postavila igralce in glasbenike. Gledališče smo ljudje na odru in publika v dvorani!

 

Avtor besedil songov Branko Završan
Režiserka Ivana Djilas
Dramaturginja Alja Predan
Kostumografka Jelena Proković 
Avtorji glasbenih aranžmajev Blaž Celarec, Žiga Golob, Uroš Rakovec, Branko Završan
Korepetitor Iztok Kocen
Koreograf Željko Božić
Lektor Jože Volk
Oblikovalca svetlobe Ivana Djilas, Uroš Gorjanc

Nastopajo
Branko Završan
Lucija Harum
Lučka Počkaj
Tanja Potočnik
Žan Brelih Hatunić
Damjan M. Trbovc

Interna premiera 19. marca 2021
Uradna premiera 25. oktobra 2021
Predstava traja 1 uro in 40 minut in nima odmora.

Vodja predstave Zvezdana Kroflič Štrakl • Šepetalka Breda Dekleva • Lučni mojster Uroš Gorjanc • Tonski mojster Mitja Švener • Rekviziterka Manja Vadla • Dežurni tehnike Simon Koštric • Oblikovalki maske Marjana Sumrak, Andreja Veselak Pavlič • Garderoberki Melita Trojar, Mojca Panič • Krojačica Marija Žibret • Šivilja Ivica Vodovnik • Odrski mojster Gregor Prah • Pomočnik tehničnega vodja Rajnhold Jelen • Tehnični vodja Miha Peperko

 

nazaj